Femundløpet 2010

Tekst: Bård Bakås

Da er Femundløpet 2010 ferdig for i år. Vi gratulerer selvsagt vinnerne Ekran og Sødal Kvam som vinnere i henholdsvis F600 og F400.

Årets løp ble noe spesielt for flere. Nina Skramstad måtte dessverre bryte tidlig i løpet, også Ola Martinsen som lå på en god 3. plass måtte bryte etter Tolga pga ryggproblemer. Når man er så langt ute i løpet og ligger på 3. plass må det være ekstra surt å gå ut av løpet.

Andre ting vi legger merke til er at det er satt ut en del hunder etterhvert i løpet. Stort sett kom løperne inn med 7-9 hunder igjen i spannet på F600, men Inger Marie Håland på andreplass med 12 hunder i spannet, det tyder på en meget sterk hundestall.

Når det gjelder oss tablemushere har vi vel alle våre meninger. Vi er vel noenlunde fornøyd, men hvis vi får lov til å utsette på noe så synes vi at oppdateringene kom vel sent, særlig 2 halvdel av løpet. Webkamera er bra, men hvorfor ikke webkamera i mål? Når arrangørene skylder på dårlig dekning på noen plasser er dette noe som må ordnes til VM neste år.

Fra LARBAK sin side ble årets løp også meget spesielt. For 1. gang på mange år var vi selv ikke tilstede. Selv var jeg bare noen 100 meter unna starten, men lå på Røros sykehus med hofteoperasjon. Den eneste representanten var Line (snart14) som ruslet rundt startområdet og fikk med seg nervøsiteten, kriblingen og forventningspresset fra løpere og ikke minst hundene.

Her er noen bilder som Line kom tilbake med.